ENREGISTRAMENTS

HOMENAJE

CD enregistrat per al Centenari del naixement del prolífic compositor murer Paco Esteve.

LA BANDA DE MURO EN DIRECTE

Aquest es un CD recopilatoria de gravacions realitzades en directe i en diferents concerts com per exemple el del II Fimband o el mig any de festes de Muro. Es pot comprovar l’essencia de la Banda sense retocs d’estudi ni gravacions posteriors.

LA BANDA DE MURO AL PALAU

En l’any 2002 la mes de març, i com a gran cloenda de la celebració dels actes del II Centenari de Música de Banda a Muro, la Banda realitzà un concert al Palau de la Música de Valencia sota la direcció de José Rafael Pascual-Vilaplana. En aquest concert també participaren la Xafigà, Jaume Gosàlbez com a dolçaina solista en Aljama i Marcos Vilaplana (Tenor) i Maria Calero (Soprano) en Música per l’enyor.

MONOGRAFÍA JOSÉ RAFAEL PASCUAL-VILAPLANA

Un enregistrament de la primera monografia que ha fet la productora Omnes Band, que va pensar en la Banda de la Unió Musical de Muro per enregistrar la del murer José Rafael Pascual-Vilaplana. Es realitzà a l’any 2000, els dies 6 i 7 de març al Centre Cultural de la Vila de Muro. I com es habitual contà amb la col·laboració de La Xafigà. El director fou el mateix José Rafael Pascual-Vilaplana.

LA PENYA EL “FRARE”

Aquest enregitrament realitzat al 1992, va ser publicat en Disc i Cassette, posteriorment també s’edità en format CD, en la localitat de Santa Faz, en l’auditori de la Residència. Sota la direcció de Jose Vte. Moltó Garcia i  José Rafael Pascual-Vilaplana en la peça Xavier el Coixo. Després de quasi 20 anys la Unió Musical de Muro, tornà a capficar-se en estudis de gravació. Una gravació que resultà molt exitosa, ja que en pocs dies s’esgotaren totes les unitats i es tingué que fer una segona edició. L’estudi de gravació fou Estudis Gema de Barcelona, encara que la posterior reedició en format CD publicda al 1998, fou realitzada per Esutdis Tabalet d’Alboraia. Com no aquesta gravació conta amb la col·laboració de La Xafigà.

MOROS I CRISTIANS

Primer disc, reconvertit posterioement a CD que va gravar la Unió Musical de Muro a l’any 1974 i als estudis de Dial Discos S,A. de Madrid. Gravació que es realitzà en un dia, la banda ixqué de Muro a les 6 del matí i gravaren tot el disc exceptuant la percussió, que s’enregistrà posteriorment als mateixos estudis.


LLIBRES

II CENTENARI DE MÚSICA DE BANDA A MURO 1801 – 2001

Escrit per Joan Josep Pascual Gisbert i il·lustrat per Xavi Montava, descriu tota l’activitat que es va portar a terme durant l’any 2001. Any en el que es va conmemorar que al nostre poble, ja feia més de 200 anys que un grup de gent civil, va anar a amenitzar les festes d’Albaida. Per tant Muro ja tenia Banda de Música allà pel 1801. També es recullen nombrosos articles de músics, poetes, artistes i amics murers de la nostra banda, tots relacionats amb la música i amb els músics que han format part de la nostra història. Un homenatge a un any inovidable per a la nostra societat que romandra en el nostre cor i en la nostra història com a Banda i com a Murers.

LA MÚSICA DE BANDA A MURO 1801-2001

Aquest llibre, escrit també per Joan Josep Pascual Gisbert i a la celebració del II Centenari de Música de Banda a Muro, reflecteix tota la història d’una societat i d’un poble mitjançant una Banda, la Banda de Muro. En ell ens conta tota la història de les Bandes de Muro, fins arribar a la que huí coneixem com a Societat Cultural Unió Musical de Muro, que al 2009 celebrarem els 75 anys amb aquesta denominació. Un llibre recomanable no tant sols per als murers i músics, sinó per a tot aquell que l’interesse la música i el poble de Muro.

Comments are closed.