PRESENTACIÓ

El passat dimarts 29 d’abril de 2014 a les 12 hores i en la Seu de La Unió Musical de Muro, va tenir lloc la Roda de prensa on es va presentar les activitats programades durant els anys 2014 i 2015 al voltant de l’homenatge a Paco Esteve.

La Unió Musical de Muro, conjuntament amb l’ Excel·lentíssim Ajuntament, volem retre-li un merescut homenatge a la il·lustre figura del mestre i compositor murer Francisco Esteve Pastor. Un artista que tan bona música ha donat al panorama musical nacional i més concretament al gènere dels moros i cristians. Compositor de peces com “La Penya el Frare”, “A mi Muro”, “Brisas de Mariola”, “Juanjo”, “Homenaje”, “Entre moros va la cosa”, “Ben-Amer”, etc.

No és un homenatge a l’ús per una efemèride en concret. Desitgem commemorar-ne dos en un mateix projecte. Aquest ve recolzat per institucions i persones molt properes a l’àmbit cultural i musical murer, com també, persones de rellevant importància de la música del nostre poble. Entre ells, l’ Excma. Diputació d’Alacant, la Federació Junta de Festes de Moros i Cristians “Verge dels Desemparats” de Muro, l’Institut d’Història l’Almoroig de Muro, l’ EPSA d’Alcoi, familiars del mestre Francisco Esteve, i el compositor i director murer Jose R. Pascual Vilaplana.

Hem preparat doncs, una sèrie d’activitats que començaran amb la celebració dels 25 anys de la desaparició del músic murer (2014), i acabaran amb la celebració dels 100 anys del naixement del compositor (2015).

En breu penjarem en aquest llocc tota l’activitat programada.

PROGRAMACIÓ

DIMECRES 8 D’OCTUBRE A LES 20:30H

ESPAI D’ART ARPELLA – ARXIU MUNICIPAL DE MURO

La Unió Musical de Muro conjuntament amb l’Excel·lentíssim Ajuntament, li retren un merescut homenatge a la il·lustre figura del mestre i compositor murer Francisco Esteve Pastor. Com ja es va anunciar, s’han preparat doncs, una sèrie d’activitats que comencen amb la celebració dels 25 anys de la desaparició (2014) i acabaran amb la celebració dels 100 anys del naixement (2015).

Dins de les activitats programades en commemoració del 25é aniversari de la desaparició del músic Paco Esteve, el proper dia 8 d’octubre José Rafael Pascual-Vilaplana i Elia Gozàlbez Esteve ens parlaran sobre la figura de l’insigne compositor murer, tant des de la vessant musical com des de la personal, a la conferència que tindrà lloc el dia 8 d’octubre.

Una oportunitat per apropar-se i endinsar-se en la vida i obra de l’ artista murer que tan bona música ha donat al panorama musical nacional i més concretament al gènere dels moros i cristians. Compositr de peces com “La Penya el Frare”, “ A mi Muro”, “Brisas de Mariosa”, “Juanjo”, “Homenaje”, “Entre moros va la cosa”, Ben-Amen” i un llarg

ACTIVITATS

Presentació del CD de Paco Esteve “Homenaje” 

Després de quasi un any des de l’enregistrament, que es realitzà el 22 i 23 de març de 2014, el proper dissabte 28 de febrer de 2015 i a les 18.30 hores, vorà la llum el CD homenatge a Paco Esteve “Homenaje”. El Centre Cultural de la Vila de Muro, serà el lloc on es presentarà el treball de la banda en honor a la figura del mestre murer Paco Esteve, que serà dirigit pel nostre director Rafael Garcia Vidal. Les entrades, gratuïtes, ja estan a la venda a l’Oficina de Turisme de Muro.

Dins de les activitats que s’han organitzat i s’estan organitzant durant 2014 i 2015 al poble de Muro en commemoració del 25è aniversari de la mort i el centenari del naixement de Paco Esteve, aquesta presentació, serà un dels punts culminants per la banda dins aquest homenatge, ja que conclou amb el treball de quasi 1 any al voltant de l’enregistrament. El CD es podrà adquirir a la finalització del Concert al preu de 10€.

Però la presentació del CD no serà la primera de les activitats que es realitzaran el dissabte 28. La Unió Musical de Muro acompanyada per tota la gent que així ho desitgen i a les 17.30 hores, realitzarem un passa carrer que s’iniciarà des de la nostra seu fins la casa on va néixer el mestre (Músic Rafael Esteve 13), per a destapar una placa que així recorde aquesta efemèride al poble de Muro.

La Unió Musical de Muro espera amb molta il·lusió la presentació d’aquest CD, ja que creiem imprescindible i faltava al mon de la música de Banda per a Moros i Cristians, un monogràfic que recollira la música del mestre Esteve. Un compositor que va marcar un abans i un després amb la seua forma de composar i de crear melodies per a la festa dels Moros i Cristians. Un creador, un innovador que fusionà diversos estils de música, especialment el jazz, per confluir en la més tradicional que tenim a les nostres comarques, la música festera. Un compositor de Muro, que esperà a tenir la experiència suficient per poder crear composicions que passaran, que han passat a la historia de la música festera i que perduraran en el temps, sent referència per a totes i tots els compositors que han vingut i que vindran.

Us esperem a totes i a tots per a que ens acompanyeu el dissabte 28 i gaudiu de la música de Paco Esteve i li retem l’homenatge més gran que li se pot oferir a un músic, que no es altre, que omplir un auditori per escoltar la seua música.

Conferencia: “Els pasdobles d’Esteve a l’Associació de Sant Jordi”

La Unió Musical conjuntament amb l’Excel·lentíssim Ajuntament de Muro enceta este 2015 amb les activitats de la celebració dels 100 anys del naixement del compositor murer Francisco Esteve Pastor.

Com saben, ja en 2014 vam començar amb l’homenatge a la figura de l’il·lustre mestre i compositor Francisco Esteve Pastor pels 25 anys de la seua desaparició i amb els actes de la Fireta de Sant Antoni 2015, s’ inicien les activitats de la celebració dels 100 anys del seu naixement.

El divendres 16 de gener a la seu de la Unió Musical de Muro situada al carrer Carme número 2, a les 20:30 hores tindrà lloc la Conferència “Els pasdobles d’Esteve a l’Associació de Sant Jordi” a càrrec de Frederic Oriola Velló historiador i Rafael García Vidal, Director de la Unió Musical de Muro. Faran un interessant recorregut per la música del compositor premiada pel prestigiós concurs de música festera de la associació alcoiana. Desvelant-nos el secret de l’èxit de Paco que va aconseguir que els seus pasdobles més emblemàtics foren premiats. A més, durant tot el cap de setmana i a la mateixa seu de la banda, tindrà lloc la Exposició Fotogràfica en homenatge a Paco Esteve en la que podrem viatjar per la seua vida i ens transportarà als anys 40 i 60.

Addicionalment, i com activitat més important que la Unió Musical de Muro va a desenvolupar al voltant a la figura de Paco Esteve, estem finalitzant la gravació i edició d’un CD i amb la finalitat de finançar la publicació del mateix es dona la possibilitat de comprar-lo per avançat i col·laborar com a mecenes, amb ofertes interessants que no poden adquirir-se d’altra manera,com un pack amb  els cd de la banda, o el facsímil d’edició limitada numerada, firmat i dedicat de la portada de “La Penya el Frare” o una còpia del guions manuscrits de les peces més emblemàtiques de Paco. Ajuda’ns amb el projecte CD “Homenaje” Paco Esteve: http://www.verkami.com/projects/10360-disc-monografic-homenaje-paco-esteve

Queden tots convidats a la conferència el dia 16 a les 20:30 hores i a visitar la nostra Fireta el proper cap de setmana, sense oblidar passar per la nostra seu per gaudir de la exposició fotogràfica de Paco Esteve.

Taula Rodona: LA MÚSICA DE PACO ESTEVE

El pròxim divendres 5 de novembre de 2014 a les 20 hores i a la Sala d’Assajos de la Unió Musical de Muro, coincidint amb la deliberació del V PREMI INTERNACIONAL DE COMPOSICIÓ DE MÚSICA PER A BANDA VILA DE MURO 2015 i amb els actes d’homenatge que estan realitzant a Muro en memòria del mestre Francisco Esteve Pastor, els mateixos compositors que formen part del jurat dels premis de composició, realitzaran una Taula Rodona al voltant de la música del mestre murer. En ella, els compositors convidats  Josep Vicent Egea Insa, Oscar Navarro González i Jan de Haan, i l’assessor dels premis, el nostre mestre murer José Rafael Pascual-Vilaplana, analitzarà cadascun d’ells una de les creacions musicals per a música festera del mestre Esteve i ens analitzaran les mateixes, la idiosincràsia de la seua obra i la influència de la música del mestre Esteve en les festes de Moros i Cristians de les nostres comarques.

Una activitat interessant, al voltant de la música de Moros i Cristians i de la figura de Paco Esteve, que tanta composició de gran qualitat regalà a aquest gènere al llarg dels seus anys de composició, i que ens durà a la nostra població i a la seu de la Unió Musical, quatre compositors de primera línia del panorama compositiu mundial.

Conferència VIDA I OBRA DE PACO ESTEVE

DIMECRES 8 D’OCTUBRE A LES 20:30H AL ESPAI D’ART ARPELLA – ARXIU MUNICIPAL DE MURO

La Unió Musical de Muro conjuntament amb l’Excel·lentíssim Ajuntament, li retren un merescut homenatge a la il·lustre figura del mestre i compositor murer Francisco Esteve Pastor. Com ja es va anunciar, s’han preparat doncs, una sèrie d’activitats que comencen amb la celebració dels 25 anys de la desaparició (2014) i acabaran amb la celebració dels 100 anys del naixement (2015).

Dins de les activitats programades en commemoració del 25é aniversari de la desaparició del músic Paco Esteve, el proper dia 8 d’octubre José Rafael Pascual-Vilaplana i Elia Gozàlbez Esteve ens parlaran sobre la figura de l’insigne compositor murer, tant des de la vessant musical com des de la personal, a la conferència que tindrà lloc el dia 8 d’octubre.

Una oportunitat per apropar-se i endinsar-se en la vida i obra de l’ artista murer que tan bona música ha donat al panorama musical nacional i més concretament al gènere dels moros i cristians. Compositr de peces com “La Penya el Frare”, “ A mi Muro”, “Brisas de Mariosa”, “Juanjo”, “Homenaje”, “Entre moros va la cosa”, Ben-Amen” i un llarg etcétera.

Comments are closed.