Naix a Requena (València), on realitza els seus estudis elementals de música amb Daniel Martínez Marín. Realitza els estudis mitjans i superiors en els Conservatoris de Bunyol on estudia amb Ricardo Dorado un any i València on s’examina per lliure d’instrument preparant-se amb José Tello Espert, on es gradua en l’especialitat de clarinet amb la qualificació excel·lent amb 17 anys.

Posteriorment es gradua al Rotterdam’s Conservatorium en les especialitats de Clarinet estudiant amb professors com el solista de l’Orquestra de la Residència de la Haia Ab Vós i el concertista internacional Walter Boeykens i Direcció d’Orquestra amb els professors Donen Admiraal i Arie van Beek obtenint la qualificació de 10 (Cum laude) i Excel·lent respectivament. Està en possessió del Certificació d’Aptitud Pedagògica per la Universitat de València.

Com a director comença el seu camí professional a l’edat de 15 anys en ser nomenat director titular de la Banda ‘Santa Cecilia’ de Xera, on roman tres anys, per a passar després a dirigir com titular les bandes de Calanda (Terol), Ateneu de La Vila Joiosa, Muro d’Alcoi, Teulada Requena, Polop i UMB de Benidorm, així com les orquestres del Conservatori de Benidorm, el Teatre Auditori de La Vila Joiosa i la UMB Orquestra Simfònica. Actualment és professor de l’Assignatura d’Orquestra en el Conservatori Professional Municipal de Benidorm.

Ha dirigit com a convidat la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana i la Netherland Studenten Kamer Orkest (de les quals ha sigut director assistent), la Banda Municipal de Palma, l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Rotterdam, Big band Jazz Ensemble de Requena i la Banda Comarcal de la «Marina Baixa».

Ha dirigit a solistes de la talla del trompetista Maurice André, del saxofonista Pedro Iturralde, del trombonista de l’Orquestra de París. José Ángel Isla, el guitarrista, Denis Azabagic (professor de les Universitats d’Illinois i Chicago, USA), el flautista Benoit Fromager (Òpera de Berlín), Iván Marín (clarinet principal adjunt de l’Orquestra Simfònica de Galícia), el saxofonista Nacho Gascón (professor de la ESMUC de Barcelona) entre altres reconeguts intèrprets.

www.pedrosalinas.com

Comments are closed.