Estudia Piano i Bombardí a la Banda de Muro i als Conservatoris d’Alcoi i de València. Estudia Direcció de Banda a Holanda amb Jan Cober i amb Eugene Corporon. Estudia Direcció d’Orquestra a Viena amb Karl Österreicher, Yuji Yuhasa i Hans Graf. Estudia Harmonia i Composició amb R. Alcaraz i J. Darias.

Ha dirigit diferents Bandes i Orquestres a Alemanya, Argentina, Bélgica, Colòmbia, Cuba, Eslovènia, Espanya, França, Holanda, Itàlia, Portugal, Romania, Suïssa, Uruguay i USA.  Entre elles les Bandes Nacionals Juvenils d’Holanda i Colòmbia, la SAF Army Band d’Eslovènia, les Bandes Municipals de Buenos Aires i Montevideo, l’Orchestra Accademia del Teatro La Fenice de Venècia, la WASBE Youth Wind Band a San José (Califòrnia), la AULOS Blasorchester de Suïssa, les Orquestres Simfòniques de Bilbao, Albacete i Múrcia, l’Orquestra Filharmònica de Les Palmes de Gran Canària, l’Orquestra Simfònica de Castella – Lleó, les bandes municipals d’A Coruña, Alacant, Barcelona, Bilbao, Madrid, Palma de Mallorca, Santa Cruz de Tenerife, Santander, Santiago de Compostela, Vitòria, les bandes dels conservatoris superiors d’Oviedo, Granada, Jaén, Canàries i MUSIKENE (País Basc), la Gran Canaria Wind Orchestra o la Banda Simfònica de La Rioja, entre d’altres. Ha estat director titular de les bandes UM de Castell de Castells, UM de Yátova, AUM de Bocairent, AAM “El Trabajo” de Xixona, la UM de Muro i la SM “La Nova” de Xàtiva, a més del Grup de Dolçainers “La Xafigà” de Muro.

És compositor de diferents obres per a banda, cor, dolçaina, música escènica i música de cambra, tot escrivint diferents encàrrecs per a nombrosos festivals (SBALZ Alzira, Certamen d’Altea, Tafalla Brass Week, Festival de Música de Castella-La Manxa, Certamen Coral de Cocentaina…) y prestigiosos solistes (Spanish Brass, Steven Mead, Luis González, Ximo Vicedo, Carlos Gil, 2i2 QuartetJuan Manuel Gómez..).  

     Des de 2015 és director titular de la Banda Municipal de Bilbao i des de 2018, comparteix titularitat amb la Banda Municipal de Barcelona. És principal director convidat de la Banda Simfònica Portuguesa d’Oporto. 

      En 1997 guanya el 1er. Premi “Batuta d’Or” del Concurs de Direcció del WMC de Kerkrade (Holanda). En 2000 guanya el 1er. Premi “Batuta d’Honor” del Concurs de Direcció de la EBBA a Birmingham (Anglaterra). En 2004 és guardonat amb el Premi EUTERPE de la Federació de S.M. de la Comunitat Valenciana en les categories de Direcció de Banda i de Composició de Música per a la Festa. En 2010 reb el Premi Nacional de Música “Ignacio Morales Nieva” del Festival de Música de Castella La Manxa. En 2020 rep el Premi MAITENA de la Sociedad Coral de Bilbao per la seua trajectòria.

www.pascualvilaplana.com

Comments are closed.