JOAN IBORRA

Joan Iborra, Juan García Iborra ( Muro 13 Febrer 1950) percussionista referent a Madrid durant els anys 1970 a 1984 tant com interprete, Professor de Percussió i Director de Grups de Percussió, Bandes de Música i Orquestres Simfòniques.

Juan García Iborra fill d’una família relacionada amb la banda de música de Muro, el seu avi Batiste tocava el saxo i el seu pare Juan García percussionista de la Banda, des de primerenca edat va estudiar solfeig amb el seu padrí José Esteve Sólbes Director de la Banda, Juan Jover, Salvador Martinez, passant ha estudiar piano en el Conservatori d’Alcoi i Percussió. Entrant molt xicotet a formar part com a percussionista de la Banda Union Musical de Muro i tocant la bateria en l’Orquestra de ball UM, i formant en els anys 60 un grup de música moderna Els Tigres, amb Javier Gozalbez cantant, Luis Fitor, Manuel Andrés, Juan Santamaria, José Payá, Antonio Sellés, Antonio Jorda, participant en el concurs de grups de tota Espanya de Ràdio Intercontinental de Madrid guanyant el primer premi obtenint destacats èxits en les actuacions a Madrid en la Cadena Madison.

Al gener de 1967 ingressa en la Banda de Música del Ministeri del Ejercito de Madrid i va entrar a formar part en grups de música moderna acompanyant a solistes com a Duo Dinàmic, Jaime Morey, Lita Torrelló, etc. Realitzant els seus estudis musica’ls en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid sent el seu professor de Percussió Don José María Martín Porrás Catedràtic de Percussió i solista de Percussió en l’Orquestra Nacional d’Espanya, i començant a col·laborar eixos anys amb l’Orquestra Nacional d’Espanya ONE , Orquestra de la Ràdio Televisió Espanyola, Orquestra Simfònica de Madrid i l’Orquestra Filharmònica de Madrid. Els seus Estudis de Percussió els va desenvolupar amb els Professors José María Martín Porrás, (Espanya) *Lauret Dionne (Canadà), James Blades (Anglaterra), Siegfried Fink (Alemanya)

ORQUESTRA SIMFÒNICA MUNDIAL
1970 és seleccionat com a percussionista de l’Orquestra Mundial de Joventuts Musicals per a realitzar concerts al Canadà i Dinamarca amb el Director Erich Leinsdorf Director de la Simfònica de Boston, Concerts a Mont-real i Dinamarca.1971 vole a ser seleccionat per als concerts en Belgica i Itàlia amb el Director Karel Ancerl de l’Orquestra Filharmònica Txeca i la Simfònica de Toronto, tenint com a professor de Percussió a James Blades d’Anglaterra que li va posar com a solista de timbales en la Consagració de la Primavera de Strawinsky realitzant una gravació en Disc.
Al novembre de 1971 és convidat per l’Ambaixada dels EUA per a formar part en la World Symphony Orchestra per a la Inauguració de Disney World d’Orlando Florida realitzant concerts amb el director Arthur Fiedler en el Lincoln Center, Carnegie Hall de Nova York, Kennedy Center de Washington i Disney World d’Orlando Florida.
1972 participa amb l’Orquestra a Alemanya en els Jocs Olímpics de Munic amb Witold Rowiky com a director i Siefried Fink com a professor de percussió.

ORQUESTRA NACIONAL D’ESPANYA 1967-1984
Al novembre de 1967 Va ser convidat per primera vegada com a percussionista en la ONE a partir d’eixe moment va començar la seua col·laboració amb l’orquestra com a percussionista, després contractat i interí i després en 1973 guanyant les oposicions com a percussionista titular fins a 1984 que sol·licita l’excedència per a traslladar-se a Alacant per a fer-se càrrec de la càtedra de Percussió.
Directors Espanyols *Frubeck de Burgos, Ros Marbá, López Cobos, García Navarro, García Asensio, Odón Alonso, Salvador Mas.
Directors Estrangers Sergiu Celibidache, Claudio Abbado, Ricardo Mutti, Eliahu Inbal, Gerd Albrecht, Kurt Sanderling, Mario Rosi, Witold Lutoslawski, Kristof Penderecki.

PROFESSOR DE PERCUSSIÓ 1972-1984 Real Conservatori de Música de Madrid
L’any 1972 el seu mestre Martín Porrás Catedràtic del RCSM li sol·licita per a formar part com a professor de la classe de Percussió del Conservatori de Madrid entrant com a contractat, després interí, fins que va obtindre la plaça en les oposicions de l’any 1982 i realitzant una extensa labor com a professor i director del Grup de Percussió del RCSM de Madrid efectuant concerts per tota Espanya fins que en 1984 sol·licita l’excedència per a traslladar-se al Conservatori Superior de Música d’Alacant.

JOVE ORQUESTRA NACIONAL D’ESPANYA JONDE
El Director de la JONDE Edmon Colomer li designe membre seleccionats per a les proves de la formació de la JONDE col·laborant amb l’Orquestra des de la seua Fundació
Efectuant Trobades de l’Orquestra per tota Espanya
Participant en la Gravació en Santander “Palacio de la Magdalena” de la Pel·lícula Allegro ma non troppo de Fernando Colomo amb Penélope Cruz, Pere Ponce, Rosa Mª Sardá.
A l’Auditori de Saragossa participe com a director del Grup de Percussió de la JONDE en la Gravació del CD “La Música de Percussió a Espanya”
MUSICA POPULAR D’ESPANYA
Destacat Percussionista de l’Orquestra Lleugera de TVE participant en Festivals, Programes de TV i Gravacions de Pel·lícules, Gravacions de CDs amb els cantants més importants d’Espanya de l’època dels anys 70 i 80 i realitzant recitals i Gires com a membre de l’Orquestres de:
Raphael Recitales del Palau de la Música de Madrid i Gires España
Julio Iglesias Giras Espanya i Recitals Olímpia de Paris
Camilo Sesto Percussionista en el Musical Jesucrist Superstar i Gires Espanya i Amèrica
Rocio Durcal Recitals i Gires Espanya i Amèrica
Paloma San Basilio Recitales
Shirley MacLaine Recital TV Directe Palacio Congresos de Madrid
Raquel Welch Recital TV Directe Palacio Congresos de Madrid
Festival Mallorca Percussionista de l’Orquestra Lleugera de TVE
Directors Elmer Bernstein, Michel Legrand, Bill Conti, Paul Mauriat, Lalo Schifrin, Ray Conif, Augusto Algueró, Agustin Serrano.
Músics i cantants Piazolla, Amelíta *Baltar, Iva Zanichi, Manhattan Transfer, Richard Cocciante, Manolo Sanlúcar, Paco de Lucia,
Músic d’Estudi de Gravació a Madrid durant els anys 70 i 80.
Percussionista de la Gravació de la sèrie televisiva “L’home i la Terra” de Felix Rodriguez de la Fuente amb Música d’Antón García Abril

BANDES DE MÚSICA
Director de les bandes de Xixona, Muro, El Campello, Alfaz del Pí, Benidorm, participant en Concerts, Festivals i Certàmens aconseguint primers premis i destacats èxits en les seues actuacions i en gravacions de CD.

Participant amb la banda de Xixona en la Gravació de la Pellícula “Moros i Cristians” de Luis García Berlanga.

Director Fundador de la Filharmònica de la Universitat d’Alacant Realitzant concerts per tota Espanya, França i Romania.

ORQUESTRES SIMFÒNIQUES.
Director de l’Orquestra Simfònica d’Alacant des de la seua Fundació 1996.
Director convidat per a un curs de Música Espanyola en la Universitat Autònoma de *Mexico *UNAM dirigint l’Orquestra en el concert de Clausura amb repertori de Música Espanyola.
Director convidat en l’Orquestra *Albéniz de Nova York per a dirigir un concert a la Sala Danny *Kaye de Nova York.

Comments are closed.