Presentació

Roda de Premsa de presentación de l’Homenatge a “Paco Esteve. Un músic de Muro”

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LrOT4ISGAoc&w=478&h=350]

El passat dimarts 29 d’abril de 2014 a les 12 hores i en la Seu de La Unió Musical de Muro, va tenir lloc la Roda de prensa on es va presentar les activitats programades durant els anys 2014 i 2015 al voltant de l’homenatge a Paco Esteve.

La Unió Musical de Muro, conjuntament amb l’ Excel·lentíssim Ajuntament, volem retre-li un merescut homenatge a la il·lustre figura del mestre i compositor murer Francisco Esteve Pastor. Un artista que tan bona música ha donat al panorama musical nacional i més concretament al gènere dels moros i cristians. Compositor de peces com “La Penya el Frare”, “A mi Muro”, “Brisas de Mariola”, “Juanjo”, “Homenaje”, “Entre moros va la cosa”, “Ben-Amer”, etc.

No és un homenatge a l’ús per una efemèride en concret. Desitgem commemorar-ne dos en un mateix projecte. Aquest ve recolzat per institucions i persones molt properes a l’àmbit cultural i musical murer, com també, persones de rellevant importància de la música del nostre poble. Entre ells, l’ Excma. Diputació d’Alacant, la Federació Junta de Festes de Moros i Cristians “Verge dels Desemparats” de Muro, l’Institut d’Història l’Almoroig de Muro, l’ EPSA d’Alcoi, familiars del mestre Francisco Esteve, i el compositor i director murer Jose R. Pascual Vilaplana.

Hem preparat doncs, una sèrie d’activitats que començaran amb la celebració dels 25 anys de la desaparició del músic murer (2014), i acabaran amb la celebració dels 100 anys del naixement del compositor (2015).

En breu penjarem en aquest llocc tota l’activitat programada.