Rafa García Vidal

Rafa García Vidal
Rafa García Vidal

Rafa García Vidal


Naix a Alfarrasí (València), iniciant els seus estudis musicals en aquesta població, i passant posteriorment a formar part de la Banda Instructiva Musical.

Realitza els estudis de Direccció de Banda en “Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida”, i en el “Istituto Superiore Europeu Bandistico” de Trento (Itàlia). També és titulat superior en les especialitats de Clarinet i Direcció pels conservatoris superiors d’Alacant i València, tot això amb professors de la talla de José Rafael Pascual-Vilaplana, Jan Cober o Rafael Sánchez Mombiedro.

Ha estat director titular de diferents societats musicals com la Unió Musical de Montitxelvo, Unió Musical d’Aldaia, Societat Musical La Llosa de Ranes i la Societat Musical Banyeres de Mariola, obtenint diferents premis en certàmens autonòmics, nacionals i internacionals. Així mateix ha treballat com a director convidat amb formacions com la AMCE Santa Cecília d’Elda, Lira Carcaixentina, Banda Sociale di Aldeno (Itàlia), Banda Rappresentativa delle Giudicarie (Itàlia), La Banda Municipal de Castelló, o l’Orquestra del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i l’Orquestra de cambra del Conservatori Superior de Música “Oscar Esplá” d’Alacant entre altres.

Al llarg de la seua carrera ha aconseguit diferents reconeixements, com el premi Euterpe a la millor producció musical, el Primer Premi en la Primera Secció de la 130 edició del Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València, i el Primer Premi en el XX Certamen Internacional “Flicorno d’Oro” de Riva del Garda (Itàlia) amb la Unió Musical de Muro. També ha estat professor convidat en el curs de Direcció de Banda que organitza la Federació de Bandes del Trentino (Itàlia). D’altra banda, ha participat com a membre de jurat en diferents concursos d’interpretació i composició.

En l’actualitat és membre de l’Associació Nacional de Directors de Banda, professor de Direcció en el Conservatori Superior de Música de Castella-la Manxa. I a més exerceix el càrrec de director artístic del grup instrumental SIMFONIES, del grup Vents del Benicadell, de la Companyia Líric Cultural “Maestro Alcaráz”, i de la Unió Musical de Muro.