Concert en honor als Socis 2016

12 Mar Concert en honor als Socis 2016

concer socis 2016Aquest dissabte 12 de març i a les 19 hores tindrà lloc el concert en Honor als nostres Socis. Un concert que realitzem tots els anys per retre homenatge a aquella gent que està sempre recolzant-nos i que suposa un actiu molt important per a la nostra societat.

Enguany tenim un programa molt variat i l’estrena de l’obra guanyadora en el V Premi de Composició de Música per a Banda Vila de Muro “Francisco Esteve Pastor” 2015, Miraculum

LA PRIMITIVA de Jef Penders

SUITE FRANÇAISE de Darius Milhaud

AN ORIGINAL SUITE Gordon Jacob

PONTUS VETERIS de Angel A. Montes Abates

MIRACULUM de Francisco José Martínez Gallego

Miraculum està basada en la pintura de la cúpula central de Sant Antoni de la Florida, coneguda també com Real Ermita de Sant Antoni de la Florida a Madrid. A Goya, com a pintor de Cambra de Carlos IV, li va ser encarregada la decoració, i va triar el miracle de Sant Antoni, que convençut de la innocència del seu pare acusat d’assassinat va sol•licitar al governador que el mort fos desenterrat per ser interrogat i en nom de Jesucrist el cadáver va proclamar la innocència de l’acussat. Els frescos de Goya doten a aquesta ermita d’una atmosfera indescriptible, molt original i carregada de força expressiva. En ella està actualment la tomba del genial pintor aragonès. L’obra relata tot el que ha passat, des de l’acussació d’assassinat, el viatge del Sant i els detalls de la pintura a la cúpula central de l’ermita realitzats per Goya. A la partitura els personatges de Sant Antoni i del ressuscitat estan representats pels solos de trombó i de tuba.

Francisco José Martínez Gallego natural de Requena, va ser guardonat amb aquesta composició al V Premi Internacional de Composició de Música per a Banda Vila de Muro 2015 “Francisco Esteve Pastor”. Compositor, professor de Armonía, Análisis i Composició al Centre Professional de Música ‘Mestre Molins’ de Quart de Poblet i Director de la S. M. “El Arte” de Sinarcas (Valencia). L’any 2000 obté 1er Premi al I Concurs Nacional de Música Festera d’ Altea amb la Marxa Mora Ziryab, al 2002 tambè el 1er Premi a la segona edició del Concurs de Composició de Música Festera de Calp amb la Marxa Mora Benifat. Al 2005 1er. Premi amb la Suite per a Banda, Monumentos al Concurs de Composició de Música Sinfónica per a Banda de Finestrat i altre 1er. Premi per al seu passdoble Ángel ‘El Calo’ en 2009 a Sant Joan. En novembre de 2014 viatja als EEUU on fou interpretada i enregistrada la seua Sinfonía nº. 1 ‘Kaprekar’ per la Wind Symphony de la Universitat Estatal de Ilinois.