Rafael Garcia Vidal

Rafael Garcia Vidal
Rafael Garcia Vidal

Rafael Garcia Vidal

El nostre mestre Rafa Garcia Vidal, naix a Alfarrasí (València), i inicia els seus estudis musicals en aquest poble passant posteriorment a formar part de la Banda Instructiva Musical.

Realitza estudis de Grau Superior de clarinet al Conservatori Superior de Música “Oscar Esplà” d’Alacant, on en el curs 2001-02 obté el títol de Professor Superior de Clarinet i “menció d’honor” en el Premi Extraordinari de Música de Cambra a la ciutat de Xàtiva. En Juny de 2003 finalitza els estudis de Direcció de Banda amb José R. Pascual-Vilaplana, traslladant-se posteriorment al “Instituto Superiore Europeo Bandistico” a Trento (Itàlia) on el curs 2006/07 obté el títol Superior de direcció de Banda amb els professors Carlo Pirola, Felix Hauswrith i Jan Cober.

Ha actuat com a director invitat amb diferents formacions tant nacionals com estrangeres com el cor de cambra “Ephonia”, “Unió Musical” d’Atzeneta d’Albaida, “Unió Musical de Fontanars dels Alforins”, “Unió Musical” de la Pobla del Duc, AMCE Santa Cecilia de Elda, Lira Carcaixentina, Banda Sociale di Aldeno (Itàlia), Banda Municipal de Barcelona, Rundfunk-Blasorchester de Leipzig (Alemanya), Ensemble de Percussió del Conservatori Superior de Música Joaquin Rodrigo de València, NEXEduet, Perku-Va, i l’Orquestra del Conservatori Superior de Música Joaquin Rodrigo de València dirigint una de les representacions de “La Flauta Màgica” de W. A. Mozart. I com a director titular ha dirigit el cor “Veus d’Alfarrasí”, “Unió Musical” de Montitxelvo, “Unió Musical” d’Aldaia i la Societat Musical Banyeres de Mariola.

En l’actualitat estudia Direcció d’Orquestra al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, és membre de l’orquestra de vents “Filharmonia”, director del grup instrumental Simfonies i director titular de la Unió Musical de Muro.